IN BLUE is de openingsfilm van het International Filmfestival Film by the Sea

21/06/2017
De openingsfilm van Film by the Sea is bekend. Op vrijdag 8 september opent de film IN BLUE het festival in aanwezigheid van cast en crew. De hoofdrollen worden vertolkt door Maria Kraakman en Bogdan Iancu. Jaap van Heusden nam de regie voor zijn rekening. Festivaldirecteur Leo Hannewijk: Het verheugt mij enorm dat we met deze krachtige film, waarin Maria Kraakman een ijzersterke rol speelt de 19e editie van het festival kunnen starten.

Over de film:
Wanneer de Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht helpt bij een bevalling, confronteert dit haar met haar eigen verleden. Een toevallige ontmoeting met de vijftienjarige Nicu, die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, mondt uit in een complexe verbondenheid tussen beiden.

Het scenario werd geschreven door Jan Willem den Bok en Jaap van Heusden. Camera: Melle van Essen. Producent is Marc Bary voor IJswater Films. Coproducenten zijn de Publielke Omroep NRT en Caviar België.
IN BLUE is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Tax Shelter Belgium en het MEDIA Programme of the European Union.
Paradiso Filmed Entertainment verzorgt de distributie.

IN BLUE zal vanaf 14 september in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Over Film by the Sea:
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur, dat is ontstaan in 1999 en inmiddels jaarlijks ruim 43.000 bezoekers naar CineCity in Vlissingen weet te trekken. De 19e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 17 september.
Voor kaarten en meer informatie: https://www.filmbythesea.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en persaanmeldringen kunt u contact opnemen met:
Film by the Sea /Manon de Weerd/ manon@filmbythesea.nl / +31 (0)6 817 90 714

Paradiso Filmed Entertainment
Charlotte Bouman/charlotte@paradisofilms.nl/ +31 (0) 20 758 21 20

CineCity / CCXL / Film by the Sea
Josine Glerum Marketing en Communicatie
Josine@cinecity.nl
Telefoon: +31 (0) 118 441000/ +31 (0) 6 13528764

powered by staytuned home news jobs catalogus youtube pro contact