Martin Koolhovens BRIMSTONE geselecteerd voor hoofdcompetitie Filmfestival Venetië

Met trots maakt Paradiso Filmed Entertainment bekend dat Martin Koolhovens thriller BRIMSTONE zijn wereldpremière zal beleven tijdens het filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd is voor de hoofdcompetitie. BRIMSTONE maakt hiermee kans op de prestigieuze Gouden Leeuw.

Na ZWARTBOEK in 2006 is dit de eerste keer in tien jaar tijd dat er een film van een Nederlandse regisseur in de hoofdcompetitie van het filmfestival van Venetië te zien zal zijn. Na eerder Orlow Seunke, Jos Stelling en Paul Verhoeven is Martin Koolhoven de eer om geselecteerd te worden voor het hoofdprogramma van het festival.

Martin Koolhoven over de selectie van BRIMSTONE: Ik voel me echt enorm vereerd dat BRIMSTONE in première gaat op hetzelfde festival waar eerder films van mijn helden als regisseurs Akira Kurosawa en Orson Welles te zien waren. Het is geweldig dat een film waar je ruim zes jaar aan gewerkt hebt zo gewaardeerd wordt."

Het Filmfestival van Venetië, het oudste filmfestival ter wereld dat dit jaar zijn 73e editie beleeft, zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 10 september.
Eerder deze week werd al bekend dat BRIMSTONE tevens geselecteerd is voor een Special Screening tijdens het Toronto International Film Festival dat plaatsvindt van 8 t/m 18 september.

BRIMSTONE is de eerste Engelstalige internationale productie van de Nederlandse regisseur en scenarist Martin Koolhoven en producent Els Vandevorst, beiden verantwoordelijk voor het met vele internationale prijzen gelauwerde drama OORLOGSWINTER, HET ZUIDEN en nu BRIMSTONE.

BRIMSTONE is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Actrice Dakota Fanning speelt de uitdagende rol van Liz en Guy Pearce zal als The Reverend de mannelijke hoofdrol op zich nemen. Kit Harington en Carice van Houten zijn gecast in belangrijke bijrollen.

BRIMSTONE is geproduceerd door Els Vandevorst (N279 Entertainment) en Uwe Schott (XFilme), in coproductie met Filmwave, Prime Time, The Jokers Films en Dragon Films, in associatie met New Sparta. Vanuit Nederland o..a. gefinancieerd door het Nederlands Filmfonds, De Film Production Incentive, het CoBO Fonds en de AVRO/TROS.

De film zal in de Benelux worden gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment.
De Nederlandse releasedatum zal binnenkort bekend worden gemaakt.

powered by staytuned home news jobs catalogus youtube pro contact