Martin Koolhovens BRIMSTONE geselecteerd voor het Toronto International Film Festival (TIFF)

Met trots maakt Paradiso Filmed Entertainment bekend dat Martin Koolhovens thriller BRIMSTONE geselecteerd is voor een Special Screening tijdens aankomende editie van het filmfestival van Toronto (TIFF) dat plaats zal vinden van 8 tot en met 18 september.

BRIMSTONE is de eerste Engelstalige productie van de Nederlandse regisseur en scenarist Martin Koolhoven, bekend van onder andere het met vele internationale prijzen gelauwerde drama OORLOGSWINTER en de films SUZY Q, HET SCHNITZELPARADIJS en HET ZUIDEN.

Met zijn selectie voor het TIFF maakt BRIMSTONE kans op de Publieksprijs van het festival, die in het verleden al gewonnen werd door Oscarwinnende films als THE KING'S SPEECH, 12 YEARS A SLAVE en het Nederlandse ANTONIA.

BRIMSTONE is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wier leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan wanneer een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Actrice Dakota Fanning (THE TWILIGHT SAGA, WAR OF THE WORLDS) speelt de uitdagende rol van Liz en Guy Pearce (MEMENTO, THE KING'S SPEECH) zal als The Reverend de mannelijke hoofdrol op zich nemen. Kit Harington (GAME OF THRONES, TESTAMENT OF YOUTH) en Carice van Houten (ALLES IS LIEFDE, GAME OF THRONES, ZWARTBOEK) zijn gecast in belangrijke bijrollen.

De Nederlandse releasedatum van BRIMSTONE zal binnenkort bekend worden gemaakt.

BRIMSTONE is geproduceerd door Els Vandevorst (N279 Entertainment) en Uwe Schott (XFilme), in coproductie met Filmwave, Prime Time, The Jokers Films en Dragon Films, in associatie met New Sparta. O.a. gefinancieerd door het Nederlands Filmfonds, De Film Production Incentive, de AVROTROS en het CoBO Fonds.

De film zal in de Benelux worden gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment.

powered by staytuned home news jobs catalogus youtube pro contact