LAND OF MINE - UNDER SANDET winnaar Warsteiner Audience Award én Moviezone Award IFFR

Vanavond werd de film LAND OF MINE UNDER SANDET tijdens de prijsuitreiking van het International Film Festival van Rotterdam (IFFR) met maar liefst twee prijzen bekroond.

Het publiek verkoos met een score van 4,692 (van 5) het indrukwekkende (na)oorlogsdrama tot hun favoriete film van het festival en maakte LAND OF MINE UNDER SANDET daarmee de winnaar van de Warsteiner Audience Award.
De film ontving tevens de Moviezone Award van de Moviezone-jongerenjury.

LAND OF MINE UNDER SANDET is vanaf 31 maart in de Nederlandse filmtheaters te zien.

SYNOPSIS
Wanneer de Tweede Wereldoorlog teneinde loopt wordt een groep Duitse soldaten, eerder jongens dan mannen, gevangen genomen door het Deense leger.
Ze worden gedwongen een dodelijke taak ten uitvoer te brengen: het ontmantelen en ruimen van duizenden in de Deense stranden ingegraven landmijnen, en dat met weinig tot geen training.
De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet ten einde is Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt Land of Mine - Under Sandet een ongekend en tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis.
Met o.a. Roland Møller (Kapringen/ A Hijacking, Dicte), Mikkel Boe Følsgaard (A Royal Affair) en Joel Basman (Hanna, Homeland).
Regie: Martin Zandvliet (Applaus, Dirch)

powered by staytuned home news jobs catalogus youtube pro contact